Σκανδιναβία και Νορβηγικά Φιόρδ 8 Μέρες
11/01/2018
Πράγα 4,5 Μέρες
11/01/2018

Ρώμη 4 Μέρες

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη. Όσο και να προσπαθήσουμε να την αποδώσουμε με λόγια, η ομορφιά αυτής της πόλης δεν περιγράφεται και σας προτρέπουμε να την ανακαλύψετε μόνοι σας. Μια πόλη-μουσείο, με μεγαλειώδη μνημεία που καταμαρτυρούν την μεγαλοπρέπεια της και δικαιολογημένα της έχουν προσδώσει την τίτλο “Αιώνια Πόλη”.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη στο αεροδρόμιο. Αφού συναντηθούμε με τον ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό, θα αρχίσει η ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας με τις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου εδώ μπορούμε να δούμε τις κρύπτες των Πάππων, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας και τους τάφους των πρώτων χριστιανών. Θα δούμε τις “Θέρμες”, τα διάσημα λουτρά του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα καταλήξουμε στο Κολοσσαίο. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, θα θαυμάσουμε την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέωντα Βοναπάρτη. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι και το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

Ελεύθερη μέρα. Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε με τον ελληνόφωνο ξεναγό το μουσείο του Βατικανού, ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου, και να ξεναγηθείτε εσωτερικά (κόστος συμμετοχής 50€ το άτομο & 40€ το παιδί έως 12 χρόνων, το οποίο περιλαμβάνει τη μεταφορά, προκράτηση, κόστος εισόδου, ακουστικά & τον Ελληνόφωνο ξεναγό). Ακολουθεί η περιήγηση στην Βασιλική του Αγ. Πέτρου όπου αποτελεί τη μεγαλύτερη παπική εκκλησία στη Ρώμη, με εκατοντάδες αγάλματα στο εσωτερικό της, με αποκορύφωμα την Πιευά του Μιχαήλ Άγγελου.

Ημέρα ελεύθερη. Μία πρόταση είναι να κάνετε μια βόλτα στην Πιάτσα ντε λα Ρεπούμπλικα με το σύμπλεγμα των Ναϊάδων και τα αριστοκρατικά καφέ της Ρώμης. Διασχίστε τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, και απολαύστε τον καφέ σας στο καφέ Γκρέκο. Επισκεφθείτε την Πιάτσα ντι Σπάνια με τα σκαλοπάτια, την Φοντάνα ντι Τρέβι στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, και καταλήξτε στην πιάτσα Ναβόνα με τους υπαίθριους ζωγράφους και το άγαλμα του Ποσειδώνα. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε ολοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία (κόστος συμμετοχής 85€ το άτομο, για συμμετοχή 8 ατόμων).

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα .

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: σε 3*ή4*
 • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 Το ταξίδι δεν περιλαμβάνει:

 • Δημοτικός φόρος 6€ το άτομο την ημέρα (για τα ξενοδοχεία 4* & 4*S κεντρικά) & 4€ το άτομο ανά διανυκτέρευση (για τα ξενοδοχεία 3*), πληρωτέος επιτόπου στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα
 • Ποτά/γεύματα/φιλοδωρήματα/αχθοφορικά