Μόναχο Βαυαρία 5 Μέρες

Πράγα 4,5 Μέρες
11/01/2018
Μαδρίτη 5 Μέρες
19/01/2018

Μόναχο Βαυαρία 5 Μέρες

Γεμάτο ομορφιές και παράδοση, το Μόναχο αποκαλύπτει στον επισκέπτη τις ιδιαίτερες αντιφάσεις του: λαογραφία, μακραίωνη παράδοση και κουλτούρα, συνυπάρχουν με τις κομψές BMW, τις μπουτίκ σχεδιαστών και τη βαριά βιομηχανία. Φυσικά, το Oktoberfest, η γιορτή της μπίρας, από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί πλέον σαν τη μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο. Με κρυστάλλινες λίμνες και μεσαιωνικές, αλλά και μοντέρνες πόλεις και παραδοσιακά χωριά, έντονη ζωή, πυκνά δάση, βουνά με χιονισμένες κορυφές και εντυπωσιακά κάστρα, η Βαυαρία   είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες περιοχές της Γερμανίας. Μάλιστα οι ίδιοι οι Βαυαροί τη θεωρούν ανεξάρτητη πολιτισμική ενότητα με πολιτική ταυτότητα και ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ιστορική διαδρομή.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Άφιξη & άμεση αναχώρηση για την Νυρεμβέργη. Θα περπατήσουμε στο εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά κτίρια, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μόναχο που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιζαρ ενός από τους παραπόταμους του Δούναβη και θα αποτελέσει το ορμητήριό μας για την γνωριμία μας με την πανέμορφη Βαυαρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας ,Διανυκτέρευση .

Μπουφέ πρόγευμα και περιπατητική περιήγηση στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο με την έντονα εορταστική ατμόσφαιρα, τα εντυπωσιακά μέγαρα, την Όπερα , το κυβερνείο της Βαυαρίας το μεσαιωνικού ρυθμού Δημαρχείο , τις παραδοσιακές Πύλες , το Εθνικό θέατρο , την Ρέζιντεντς στην πλατεία Μάξ Γιόζεφ  και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως τα νεοκλασικά κτίρια των μουσείων της πλατείας Κένιχ και την Μπαρόκ εκκλησία του Άσαμ. Δείτε το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου που χτυπάει δύο φορές, και τις 32 φιγούρες που αναπαριστούν τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου και μπαινοβγαίνουν υπό τους ήχους 40 καμπανών.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

Μπουφέ πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη και γραφική πόλη του Σάλτσμπουργκ, χτισμένο στον ποταμό Σάλτζαχ , διασχίζοντας το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και της Αυστρίας. Θα ξεκινήσουμε από το παλάτι Μίραμπελ με τους κήπους του, και αφού διασχίσουμε το ποτάμι θα δούμε την Γκέτρεϊντγκάσε, που είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, και σήμερα είναι το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Στην συνέχεια θα δούμε την πλατεία Ρέζιντενς με το εντυπωσιακού μεγέθους σιντριβάνι ,τον επιβλητικό καθεδρικό Ναό ,ένα μπαρόκ αριστούργημα με περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο, και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης . Στον ελεύθερο χρόνο σας ανεβείτε στο κάστρο Hohensalzburg, για να απολαύσετε την καλύτερη πανοραμική θέα της πόλης. Προτείνουμε μία στάση για βιεννέζικο καφέ και την παραδοσιακή σοκολάτα στο cafe Scaher . Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο . Διανυκτέρευση.

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο γραφικό Ομπεραμεργκάου με τα ξύλινα ζωγραφιστά σπιτάκια, παγκόσμια γνωστό για το θέατρο των Παθών του Χριστού, που αναβιώνει κάθε 10 χρόνια για να τιμήσει ένα τάμα που έγινε το 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε την κεντρική Ευρώπη. Ακολουθώντας τα μονοπάτια της Ρομαντικής Γερμανίας, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες Κάστρο του Νοϊσβανστάιν που δεσπόζει στο λόφο και κατασκευάστηκε κατόπιν διαταγής του Λουδοβίκου του Β΄. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πανέμορφη Βαυαρία θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μονάχου για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ
 • Tέσσερις διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στο τόπο του προορισμού
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών .
 • Φ.Π.Α

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία & λοιπά αξιοθέατα .
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό