Μαδρίτη 5 Μέρες

Μόναχο Βαυαρία 5 Μέρες
16/01/2018
Βουδαπέστη 4,5 Μέρες
19/01/2018

Μαδρίτη 5 Μέρες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επισκεφθεί κανείς την Ισπανική πρωτεύουσα. Μια πόλη περισσή σε ιστορικά μνημεία και εντυπωσιακό αριθμό μουσείων και γκαλερί που φιλοξενούν μερικούς από τους καλύτερους πίνακες στον κόσμο. Παράλληλα είναι μια πόλη έντονης νυχτερινής ζωής και γαστρονομικής απόλαυσης. Το ρομαντικό Τολέδο, παλαιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου και περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο, αποτελεί μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ιβηρικής Χερσονήσου

Άφιξη αεροπορικώς στην μεγαλόπρεπη πρωτεύουσα της Ισπανίας. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μια βόλτα στην υπέροχη Πλάθα Μαγιόρ, που είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η γνωριμία μας με την Μαδρίτη. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της, γευθείτε την Ισπανική κουζίνα, τάπας και παέγια, και αφεθείτε στους ρυθμούς της Ισπανικής μουσικής.

Η πρωινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει ένα μικρό μέρος του πλούτου της σημαντικότερης Πινακοθήκης στον κόσμο (ΠΡΑΔΟ). Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στην συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στο χρώμα. Θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να “στέκονται” δίπλα σε άλλους εξίσου σημαντικούς ζωγράφους. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης. Στο περίφημο Barrio de las letras, μιά απ’ τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ’ τους πιο σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας. Η ξενάγηση μας θα τελειώσει με το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, στην Μαδρίτη των Αψβούργων. Απόγευμα ελεύθερο.

Αμέσως μετά το πρωινό αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τολέδο. Το περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο, Τολέδο, υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ισπανίας, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της εποχής του μεσαίωνα και έχει δίκαια συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς την Unesco. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο ζωγράφος Ελ Γκρέκο, και το παρεκκλήσι του Σάντο Τομέ, που στεγάζει το αριστούργημα του Ελ Γκρέκο «H ταφή του κόμη Οργκάθ».

Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην γραφική Σεγκόβια, παλιά πρωτεύουσα της Καστίλης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και γεμάτοι εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση )
 • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4*
 • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές: Από/προς το αεροδρόμιο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα
 • Ποτά/γεύματα/φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€